Thursday, June 23, 2011

My LATEly telephony :p

mobile phonecell phone or hand phone is an electronic device used to make mobile telephone calls across a wide geographic area, served by many public cells, allowing the user to be mobile. By contrast, a cordless telephone is used only within the range of a single, private base station, for example within a home or an office. 
Kan tetiba aku dah berwiki lah kan.Actually tetiba nak buat satu arkib about my telephony.My boifie gak lah sebenarnya. 

First phone  

 

Phone ni gler cool sebab jatuh banyak kali still maintain macho.Siap screen separuh boleh berfungsi lagi,boleh text and call jugak.Aku sure phone ni mesti hangat di pasaran semasa seusia muda ku tapi at last dia pergi meninggalkan aku jua.Phone ni dah ke mana pergi pon tak dapat dikenal pasti. 


Second phone 

Image cannot be display 

Reason : Aku lupa pe nama phone tersebut yg aku ingat hanyalah samsung ***** tapi phone tuh sekejap jek berjasa dengan aku lagi pon.Nak snap picture pon dia dah menginvisiblekan dirinya entah ke mana.
 

Third phone 

 

Phone ni paling aku sayang sampai aku pergi mekah beserta madina juga dia ikut taw.Tengoklah betapa sayangnya aku dengan dia.Tak berbelah bagi taw.Tade sape boleh halang rasa sayang aku dengan dia.Even dia sangat sensitif & dia dah jadik my late nokia 6260 stil aku simpan dia leklok.Memang phone yang smarties (nyum2 cokelat feveret zaman kanak-kanak ribena).


Fourth phone  
Ni lah satu-satunya phone yang my mak belikan yang lain-lain my ayah belikan.Apa-apa pun sayang mak.Phone ni terlalu banyak kenangan.Dah lah sama dengan my ex boifie.Bukan kitorang beli sesama ok tapi kebetulan sama.Phone ni cepat sangat lah dijangkiti virus demam panas.Bergayot sket pon tak boleh.Telinga aku panas,dia pon sebuk-sebuk nak panas jugaklah.Then,phone ni aku pass kat my sis.Memandangkan time tu aku bakal dapat phone baru & kebetulan second phone beliau time tu pon inalillah.Ahh,tapi aku sangat sedih sebab  my sis tak pandai jaga,dah jadik my late phone sekarang tapi masih tetap aku simpan sebagai kenangan terindah.Haha,geli gler!


Fifth phone 

 

Jeng..jeng..aku tak suka kau!benci gler!sebab kau dah gler.Salah aku gak sebab tak pandai jaga kau.Now,kau pon bengong-bengong tapi aku still simpan phone ni.Juz tak pakai jep even dia masih boleh dipakai walaupon agak giler.Jangan tanya aku kenapa boleh dia gler sebab nanti aku akan nangis sampai banjir.Actually,aku tak berapa minat phone touch screen sebab seperti di alam maya sahaja (ayat pasrah). 


Sixth phone

 
Aku tak ingatlah antara dua phone ni mana satu yang aku pakai dolu tapi tape aku pakai kedu-duanya serentak sebab bermula dari episod aku pakai dua nuber,so aku memerlukan dua phone.Walaupon phone tersebut agak tak berapa up to date.Tak macam korang yang tengah baca ni kan.Aku tahu korang              kaya-kaya.Tapi aku tak kesah pon.Sejak pelbagai musibah aku dari phone sebelum-sebelum ni,aku bertekad dah tak kesah sal phone.Asalkan boleh texting & make call oklah kan.Btw,phone ni still bernyawa & elok untok digunakan lagi,Aku suka sangat mereka berdua.Lama gak berkhidmat dengan aku.Aku biarkan jep mereka berdua begitu,bila tiba masanya mungkin aku akan gunalah.


Last phone

 

Hah,aku suka phone yang kanan tuh.Keypad dia sangat best.Menepati citarasa aku yang sangatlah suka bertexting ni kan.Phone kiri tuh ayah aku yang belikan.Sebelah kanan tu aku rembat jep,Aku tengok kesian dia terbengkalai tanpa belaian kat rumah aku,so aku ambil lah dia sebagai phone angkat aku..HAHA..
Bisik-bisik dlm hati:kenapa aku lebih banyak memuji & bercerita phone kat kanan tuh dari kiri ? tak paham lah kenapa perlu di anak tirikan sedemikian rupa.


Kepoh - kepoh : Dari 3rd phone till last phone ni,aku still ada & simpan leklok,nanti-nanti bila ada cucu boleh lah wat pameran sebagai barang antik.Aku sayang sangat mereka semua sama macam aku sayang blog aku ni..haha..Aku wat entry ni tade niat tok tunjuk ketidakmampuan aku memiliki phone canggih serta awesome seperti anada semua tetapi hanyalah sebagai kenangan & santapan aku sendiri bila di usia tua nanti.Kesian terima kasih!

4 comments: